ua en ru

Суд відібрав у родича екс-глави НБУ Арбузова 18 га лісу

Суд відібрав у родича екс-глави НБУ Арбузова 18 га лісу Екс-глава НБУ Сергій Арбузов

Апеляційний суд Київської області задовольнив апеляційну скаргу прокуратури і скасував рішення Києво-Святошинського районного суду, яким відмовлено у поверненні у державну власність земель лісового фонду в межах Дмитрівської сільської ради Києво-Святошинського району, якими володів родич екс-віце-прем'єра Сергія Арбузова. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Київської обл.

Повідомляється, що Київська ОДА в 2012 р. родичу колишнього першого віце-прем'єр-міністра України Сергія Арбузова передала в довгострокове тимчасове користування строком на 49 років лісову ділянку площею 18,2 га для культурно-оздоровчих та рекреаційних цілей, яка перебувала у постійному користуванні ДП "Київське лісове господарство". Однак в порушення умов договору користувач огородив земельну ділянку капітальним парканом, складеним з бетонних конструкцій, і пошкодив лісові насадження.

Реагуючи на порушення, прокуратура Київської області звернулася до суду з вимогою розірвати договір і повернути земельну ділянку у користування ДП "Київське лісове господарство". В даний час вживаються заходи по виконанню рішення суду.

Нагадаємо, раніше суд повернув "Межигір'я" екс- регіонала Іванющенка громаді Києва.