ua en ru

Суд скасував рішення щодо стягнення з КП "Київський метрополітен" 62,5 млн грн на користь російського підприємства

Київський апеляційний господарський суд задовольнив апеляційну скаргу прокуратури Києва та скасував незаконне рішення суду першої інстанції щодо стягнення з КП "Київський метрополітен" 62,5 млн грн на користь російського підприємства, що постачало обладнання для столичної підземки. Про це повідомляє прес-служба прокуратури м. Києві.

Так, на початку 2013 р. Господарський суд м. Києва розглянув позов російського товариства до КП "Київський метрополітен" про застосування до останнього фінансових санкцій за начебто недоотримані кошти за договором про купівлю ескалаторів для монтажу на станції "Сирецька" та ухвалив рішення про стягнення зі столичного метрополітену 62,5 млн грн на користь позивача.

Постановою Київського апеляційного господарського суду від 4 липня 2013 р. протиправне рішення суду першої інстанції скасовано та у задоволенні позову російського підприємства відмовлено.

Читайте також: "Київський метрополітен" в 2012 р. отримав відшкодування за перевезення пільговиків 20 млн грн з необхідних 120 млн грн