ua en ru

"Київський метрополітен" в 2012 р. отримав відшкодування за перевезення пільговиків 20 млн грн з необхідних 120 млн грн

"Київський метрополітен" в 2012 р. перевіз пільгових пасажирів на 120 млн грн, а отримав від держави відшкодованих виплат у розмірі 20 млн грн. Про це сьогодні на брифінгу повідомив начальник КП "Київський метрополітен" Володимир Федоренко, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, місцеві бюджети не відшкодовують витрати на проїзд пільгових категорій громадян, що позначається на метро.

"Ми з початку року ще копійки не отримали з місцевого бюджету", - сказав Федоренко.

Зокрема, за його словами, минулого року бюджетом було закладено відшкодування за пільговиків у розмірі 44 млн грн, метрополітен перевіз пасажирів на 120 млн грн, а отримав від держави відшкодованих виплат у розмірі 20 млн грн.

"Якби у нас був тариф 3,03 грн, то ми хоча б виходили в нуль і метрополітен вже б дуже змінився", - повідомив Федоренко.

Крім того, як зазначив Федоренко, в "Київському метрополітені" скорочується робочий штат, що заважає боротися з несанкціонованою торгівлею в метро.

"За останні три роки в нас скоротився штат на 150 осіб. Сьогодні він становить 7,8 тис. осіб. При цьому ми ввели цілий ряд нових станцій, на яких теж потрібні співробітники. Через те, що маленький штат, ми не можемо залучити потрібну кількість людей до боротьби з несанкціонованою торгівлею в метро. Зараз на це працюють всього 100 чоловік у всьому метрополітені", - сказав Федоренко.

Він додав, що залучити людей до цієї роботи непросто, оскільки це не входить в з прямі обов'язки.

Також він зазначив, що зараз керівництво київського метрополітену планує провести аналіз використання кожного співробітника.

"Ми плануємо провести велику роботу з аналізу використання кожного співробітника. Коли ми його беремо на роботу - це величезна відповідальність: своєчасна зарплата, соціальні гарантії, навчання і т.д. Тому нових людей ми беремо тільки тоді, коли де можемо обійтися", - зазначив начальник.