ua en ru

Суд скасував рішення про арешт квартири Касько

Суд скасував рішення про арешт квартири Касько Фото: суд задовольнив апеляцію Касько

Судді апеляційного суду погодилися, що Печерський суд не мав права заарештовувати квартиру Касько

У понеділок, 23 квітня, Апеляційний суд Києва скасував рішення Печерського суду про арешт квартири екс-заступника генерального прокурора України Віталія Касько. Про це розповів адвокат Назар Кульчицький, передає кореспондент РБК-Україна.

"Суд визнав незаконним (арешт квартири Касько - ред.) і скасував рішення слідчої судді Цокол (судді Печерського суду - ред.), щодо арешту квартири Касько", - повідомив Назар Кульчицький.


Він додав, що апеляційний суд ще не надав повного тексту рішення - лише мотивувальну частину рішення.

"Судді погодилися з нами, що суд не мав права самостійно виходити за межі клопотання прокуратури і накладати арешт. Генеральний прокурор стверджував, що арешт необхідний, оскільки Касько може бути підозрюваним і відповідно засудженим до виконання вироку або ж компенсації збитків, суддя Цокол визнала ці доводи необґрунтованими, проте прийняла рішення накласти арешт на квартиру", - нагадав Кульчицький.

"Нас два рази викликали на допити ніяк не пов'язаних з цією справою. Там було клопотання на ім'я генерального прокурора про скасування повідомлення про підозру, але поки що реакції від генерального прокурора відсутні, незважаючи на те, що всі терміни на реагування даного клопотання пройшли", - розповів Кульчицький.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Касько став членом правління Transparency International Україна.