ua en ru

Суд скасував 19 рішень Верховної Ради АР Крим, прийнятих у лютому-березні 2014 р

Окружний адміністративний суд Києва скасував 19 рішень Верховної Ради АР Крим, прийнятих у лютому-березні 2014 року.

Окружний адміністративний суд Києва скасував 19 рішень Верховної Ради АР Крим, прийнятих у лютому-березні 2014 року. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури України.

"Окружним адміністративним судом р. Києва задоволено позов Генеральної прокуратури України, визнано протиправними та скасовано незаконні рішення і постанови, прийняті Верховною Радою АР Крим у лютому-березні поточного року", - заявив начальник Головного управління представництва в суді захисту інтересів громадян та держави при виконанні судових рішень Олег Кучер.

За його словами, всі 19 рішень Верховної Ради АР Крим є антиконституційними, оскільки вони суперечать чинному законодавству і посягають на основи конституційного ладу, суверенітет та територіальну цілісність України, а також на її державну безпеку.Суд погодився з доводами Генеральної прокуратури і скасував усі незаконні рішення Верховної Ради Криму.

Нагадаємо, на початку березня цього року Генпрокуратура заявила низку позовів про визнання протиправними та скасування зазначених рішень і постанов. Зокрема, в окружний адміністративний суд р. Києва заявлено позов про визнання протиправною та скасування постанови Верховної Ради АР Крим від 6 березня 2014 року "Про проведення загальнокримського референдуму".