ua en ru

Суд відкрив провадження про скасування реєстрації Держбюро розслідувань

Суд відкрив провадження про скасування реєстрації Держбюро розслідувань Фото: суд (twitter.com/nab_ukr)

Крім того, відкрито провадження щодо призначення заступників голови ДБР

Суд відкрив провадження у справі про скасування реєстрації Державного бюро розслідувань (ДБР) і призначення першого заступника та заступника директора ДБР. Про це повідомляє прес-служба Окружного адміністративного суду міста Києва.

"Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив виробництво у справі про скасування рішення про державну реєстрацію ДБР в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, також позивач просить суд скасувати рішення директора ДБР Романа Труби про призначення першого заступника і заступника голови ДБР.

У той же час, Окружний адміністративний суд міста Києва, враховуючи зміст позовних вимог, прийшов до висновку про наявність підстав для притягнення у якості третіх осіб призначених заступників директора ДБР - Ольги Варченко та Олександра Буряка.

Наголошується, що суд призначив попереднє судове засідання по справі на 22 січня 2018 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що комісія з обрання керівництва ДБР призначила Романа Трубу керівником відомства. Таке рішення було прийнято після проведення рейтингового голосування за кандидатів.

Так, з 1997 року Труба працював у Львівській прокуратурі. У 2013 році він дослужився до посади прокурора Пустомитівського району Львівської області. На момент обрання директором ДБР обіймав посаду керівника департаменту ТОВ "Юридична компанія "Сектор права".