ua en ru

Суд відхилив клопотання Стросс-Кана у справі про його причетність до сутенерства

У Франції суд м. Дуе відхилив клопотання екс-глави Міжнародного валютного фонду (МВФ) Домініка Стросс-Кана про припинення справи про його причетність до сутенерства у так званій справі Carlton (за назвою фешенебельного готелю в м. Ліллі, де проходили вечірки за участю Стросс-Кана і повій).

Адвокати Стросс-Кана називають це рішення упередженим і мають намір подавати апеляцію до Верховного суду. "Захист пана Стросс-Кана впевнений, що в кінцевому підсумку з нашого підзахисного знімуть всі обвинувачення в сутенерстві", - заявив адвокат екс-голови МВФ Анрі Леклерк.

Французька прокуратура стверджує, що Стросс-Кан з декількома високопоставленими спільниками з числа бізнесменів і служителів закону займалися організацією розпусних вечірок. У Франції використання послуг повій не є злочином, однак пособництво в занятті проституцією переслідується за законом. Сам Стросс-Кан не заперечує, що відвідував сексуальні вечірки на півночі Франції, проте стверджує, що не знав, що беруть участь у них жінки - повії.

Нагадаємо, в листопаді 2011 р. в руки французьких поліцейських потрапило листування екс-глави МВФ з одним з фігурантів справи про сутенерство в готелі Carlton в м. Ліллі. Стало відомо, що Стросс-Кан не раз вдавався до послуг повій в різних містах США та Європи. За версією слідства, він міг бути одним з організаторів підпільної мережі сексуальних послуг. У лютому 2012 р. поліція затримала Стросс-Кана на підставі цих підозр.

У травні 2012 р. в рамках цієї ж справи екс-глава МВФ був звинувачений у груповому зґвалтуванні, проте в жовтні 2012 р. ці звинувачення були зняті, після того як ключовий свідок по даній справі змінила свої свідчення. При цьому зі Стросс-Кана не зняли звинувачення в сутенерстві. У разі визнання Стросс-Кана винним йому може загрожувати до 20 років в'язниці.

Варто відзначити, що перший сексуальний скандал навколо Стросс-Кана вибухнув ще в травні 2011 р. Тоді Стросс-Кан був арештований за звинуваченням у сексуальних домаганнях до покоївки нью-йоркського готелю Sofitel Нафиссату Діалло і незабаром після цього пішов у відставку з посади директора-розпорядника МВФ. 11 грудня 2012 р. Стросс-кан і Діалло уклали мирову угоду в рамках цивільного позову.

Читайте також: Екс-глава МВФ Стросс-Канн виплатить покоївці Діалло компенсацію у розмірі 6 млн дол. за моральний збиток