ua en ru

Екс-глава МВФ Стросс-Канн виплатить покоївці Діалло компенсацію у розмірі 6 млн дол. за моральну шкоду

Екс-глава Міжнародного валютного фонду (МВФ) Домінік Стросс-Канн виплатить покоївці нью-йоркського готелю Sofitel Нафіссату Діалло, яка звинуватила його в згвалтуванні, компенсацію у розмірі 6 млн дол. (4,64 млн євро) за моральну шкоду, передає французький телеканал TF1.

Таку інформацію французькі ЗМІ отримали від представників оточення Стросс-Канна, яким колишній глава МВФ повідомив, що йому вдалося домовитися з Діалло про розмір грошової компенсації. Також стало відомо, що Стросс-Канн не володіє на даний момент подібною сумою, тому він звернувся за допомогою в банк, який надасть йому кредит у розмірі 3 млн дол. Решту 3 млн дол. Стросс-Кану надасть колишня дружина Анн Сінклер.
У серпні ц.р. Сінклер підтвердила циркулювали в ЗМІ протягом літа чутки про її розлучення з Стросс-Канном після 20 років спільного життя. Причиною розлучення став ряд сексуальних скандалів, пов'язаний з ім'ям екс-голови МВФ, в тому числі і позов Діалло.

Нагадаємо, в травні 2011 р. Діалло звинуватила Стросс-Канна, який тоді обіймав пост глави МВФ, в сексуальних домаганнях. Стросс-Канн був заарештований і провів в ув'язненні кілька днів, а після відмови від посади глави МВФ був відпущений під заставу в 1 млн дол. У ході судового процесу виявилися факти дачі некоректних і брехливих свідчень з боку Діалло. На підставі цього, а також низки інших доказів, що говорять на користь невинуватості підсудного, представники прокуратури направили до суду прохання про припинення кримінального переслідування, яке було задоволено нью-йоркським судом 23 серпня 2011 р.

У листопаді 2011 р. Стросс-Канн став учасником ще одного сексуального скандалу. В руки французьких поліцейських потрапило листування екс-голови МВФ з одним із фігурантів справи про сутенерство в готелі Carlton у м. Ліллі. Стало відомо, що Стросс-Канн не раз вдавався до послуг повій у різних містах США і Європи, і, за версією слідства, міг бути одним з організаторів підпільної мережі сексуальних послуг. У лютому 2012 р. поліція затримала Стросс-Канна на підставі цих підозр.

У травні 2012 р. в рамках цієї ж справи екс-глава МВФ був звинувачений в груповому згвалтуванні, проте в жовтні ц.р. ці звинувачення були зняті після того, як ключовий свідок по даній справі змінила свої свідчення.
При цьому зі Стросс-Кана не зняли звинувачення в сутенерстві. Рішення по даному позову суд оголосить 28 листопада ц.р. У разі визнання Стросс-Кана винним йому може загрожувати до 20 років в'язниці.

Сам Стросс-Кан впевнений, що звинувачення проти нього мали політичне підгрунтя, оскільки на той момент він мав намір стати кандидатом у Президенти Франції від Соціалістичної партії і мав високий рейтинг популярності серед населення.

Читайте також: З Домініка Стросс-Кана зняли звинувачення в груповому згвалтуванні