ua en ru

Суд відмовився відпускати Цемаха з-під варти

Суд відмовився відпускати Цемаха з-під варти Фото: катастрофа MH17 (twitter.com/UkrEmbLondon)

Володимир Цемах був свідком збиття MH17

У вівторок, 30 липня, Апеляційний суд відмовився відпускати колишнього командира ППО в місті Сніжне Володимира Цемаха, якого підозрюють у причетності до аварії пасажирського Boeing рейсу MH17 в Донецькій області, з-під варти. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Київського апеляційного суду в Facebook.

Як повідомляється, колегія суддів по розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу, подану стороною захисту на рішення слідчого судді Шевченківського райсуду Києва від 29 червня 2019 року.

"За результатами апеляційного розгляду постанову слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 29 червня 2019 залишено без змін, апеляційну скаргу сторони захисту - без задоволення", - йдеться в повідомленні.

Відзначимо, 4 липня стало відомо, що українські спецслужби в кінці червня провели операцію на території так званої "Донецької народної республіки" ("ДНР") і затримали колишнього командира ППО в місті Сніжне Володимира Цемаха.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що в мережі з'явилося відео, як Цемах зізнавався, що був свідком падіння малайзійського "Боїнга" MH17.

Як відомо, рейс MH17, який вилетів з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий біля Тореза Донецької області, приблизно в 40 кілометрах від російського кордону 17 липня 2014 року. В результаті інциденту загинули 298 осіб, у тому числі 15 членів екіпажу.