ua en ru

Суд відмовився зобов'язати ГПУ почати розслідування проти Порошенка по офшорах

Суд відмовився зобов'язати ГПУ почати розслідування проти Порошенка по офшорах Фото: Петро Порошенко

Купрій оскаржив відмову ГПУ відкрити кримінальне провадження проти Президента

Печерський районний суд Києва відмовився зобов'язати Генеральну прокуратуру України розпочати розслідування проти Президента України Петра Порошенка щодо відмивання грошей в офшорній компанії Intraco Management LTD. Про це свідчить рішення суду, яку опублікував на своїй сторінці в соцмережі Facebook депутат Верховної Ради, один з лідерів «Українського об'єднання патріотів - УКРОП» Віталій Купрій.

Зокрема, суд відхилив скаргу Купрія на бездіяльність Генерального прокурора, яка полягає в нереєстрації відповідного кримінального провадження за підозрою Порошенко та Ігоря Кононенко у відмиванні грошей.

"З 2012 по 2015 роки ця компанія здійснювала великі платежі у валюті і отримувала на свої рахунки перекази в 100, 200 і навіть 500 000 євро з рахунків інших офшорних компаній. При цьому в платіжних дорученнях для зв'язку вказувалася електронна пошта самого Ігоря Кононенко . А із зазначеного офшору гроші потрапляли на рахунок його доньки. Також оплачувалося обслуговування літака, на якому літає Петро Порошенко", - пише на своїй сторінці нардеп.

Нагадаємо, у вересні в парламенті вимагали розслідувати тиск Порошенко на суддів.