ua en ru

Суд відмовився арештувати рахунки Укртелекому за позовом Ощадбанку

Суд відмовився арештувати рахунки Укртелекому за позовом Ощадбанку Фото: "Укртелеком" (volyn.ukrtelecom.ua)

Ощадбанк безуспішно намагається стягнути з Укртелекома понад 1 млрд гривень боргу

Київський апеляційний господарській суд відмовився задовольнити апеляційну скаргу Ощадбанку на рішення Господарського суду Києва, яким було відмовлено в арешті рахунків "Укртелекому". Про це свідчать дані Єдиного реєстру судових рішень(справа №910/8734/17).

"Розглянувши мотиви поданих позивачем заяв, з урахуванням того, що позивач не надав жодних доказів того, що відповідач вчиняє або має намір вчинити дії щодо відчуження належного йому майна, а також дії що можуть істотно ускладнити чи унеможливити виконання майбутнього рішення суду, за захистом яких він звернувся до суду, в задоволенні заяв позивача про забезпечення позову слід відмовити", - йдеться в рішенні суду.

У рамках цієї справи Ощадбанк хоче стягнути з "Укртелекома" 1,1 млрд гривень заборгованості за договором купівлі-продажу цінних паперів.

Нагадаємо, 15 вересня 2015 року між "Укртелекомом" і Ощадбанком був укладений договір, згідно з яким банк зобов'язався передати у власність "Укртелекому", а останній зобов'язався не пізніше 15 березня 2017 року прийняти та оплатити облігації ТОВ "ЕСУ", який є власником контрольного пакета акцій "Укртелекому", серії С у кількості 1 млн шт. за ціною 1 млрд гривень плюс накопичений купонний дохід за облігаціями на дату продажу.

У серпні 2017 року "Укртелеком" подав позовну заяву до Господарського суду міста Києва про розірвання договору та визнання зобов'язань за договором припиненими.

У липні 2018 року Верховний суд частково задовольнив касаційну скаргу Ощадбанку та скасував рішення Господарського суду Києва і постанову Київського апеляційного господарського суду про розірвання договору купівлі-продажу облігацій, укладеного між банком та "Укртелекомом" на суму понад 1 млрд гривень.