ua en ru

Суд відмовив у зміні запобіжного заходу екс-директору "Укрінтеренерго" Зіневичу

Печерський районний суд Києва не задовольнив клопотання прокуратури про зміну запобіжного заходу колишньому директору компанії "Укрінтеренерго" Володимира Зіневича. Про це РБК-Україна повідомив адвокат Зіневича.

Адвокати екс-директора "Укрінтеренерго" просили змінити своєму підзахисному запобіжний захід у вигляді утримання під домашнім арештом.

Нагадаємо, на початку грудня 2014 р. директор "Укрінтеренерго" був затриманий у справі про закупівлі вугілля у ПАР.

16 грудня 2014 р. Апеляційний суд Києва частково задовольнив апеляційну скаргу захисту Зіневича і змінив йому запобіжний захід із взяття під варту на утримання під домашнім арештом з 21:00 до 7:00.

Зазначимо, що у вересні 2014 р. Кабінет міністрів України уклав угоду з Південно-Африканською Республікою на поставку 1 млн т вугілля.
Перші 84,2 тис. т вугілля з ПАР прибули в Україну 23 жовтня. Друге судно з 79 тис. т вугілля з ПАР прибуло в Україну 30 жовтня. 9 листопада 2014 р., з ПАР прибуло третє судно Bottiglieri Challenger з енергетичним вугіллям антрацитної групи об'ємом близько 85 тис. тонн. Проте 11 листопада компанія Steel Mont відмовилася підписувати нову угоду на постачання вугілля з компанією "Укрінтеренерго".

Екс-міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан 10 листопада побував у головному слідчому управлінні Генпрокуратури, де дав свідчення, зокрема, щодо закупівлі Україною вугілля в ПАР.