ua en ru

Суд відмовив "Свободі" у позові щодо формування ОВК

Київський апеляційний адміністративний суд відмовив "Свободі" у позові щодо визнання нечинним рішення Центральної виборчої комісії (ЦВК) про утворення окружних виборчих комісій (ОВК) з виборів народних депутатів України, внаслідок якого до складу жодного окружкому не було включено представників ВО "Свобода". Про це повідомляє прес-служба політичної сили.

Читайте також: Суд відмовив "Нашій Україні" в оскарженні списку кандидатур в ОВК

"Рішенням суду "Свободі" відмовлено у позові. Але правової мотивації у мотивувальній частині не було наведено. У рішенні фактично було переписано заперечення, яке надавала ЦВК. Мотивації, чому, власне, не було прийнято наших позовних доводів та вимог, у рішенні суду немає.

Центральна виборча комісія аргументувала свої дії тим, що 3 дні - це замало для проведення жеребкування окремо щодо кожної комісії, попри те, що "Свобода" до позову долучила постанову про формування територіальних виборчих комісій на місцевих виборах 2010 року, де жеребкування проводили окремо щодо кожної комісії протягом навіть не трьох, а двох днів", - прокоментував рішення суду керівник Юридичної служби ВО "Свобода", представник ВО "Свобода" в ЦВК Олег Махніцький.

Також він додав, що "Свобода" протягом двох днів підготує апеляційну скаргу і подасть її до Вищого адмінсуду України.

Читайте також: Підсумки жеребкування складу ОВК: Карлики отримують всі

Нагадаємо, 29 серпня ВО "Свобода" подала позов до Київського апеляційного адміністративного суду у якому зазначено, що постанову ЦВК №604 від 26 серпня 2012 р. було ухвалено всупереч закону "Про вибори народних депутатів України" і з цієї причини до складу окружних виборчих комісій не потрапили представники "Свободи".