ua en ru

Суд відмовив САП у відстороненні керівника Держаудитслужби Гаврилової

Суд відмовив САП у відстороненні керівника Держаудитслужби Гаврилової Фото: Лідія Гаврилова (УНІАН)

САП подаватиме апеляцію на дане рішення

Слідчий суддя Солом’янського районного суду Києва відмовив Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі у відстороненні від посади голови Державної аудиторської служби України Лідії Гаврилової, підозрюваної у незаконному збагаченні та декларуванні недостовірної інформації. Про це повідомляє САП у Facebook.

Клопотання про відсторонення Гаврилової, погоджене із САП, подавав детектив Національного антикорупційного бюро (НАБУ).

САП також заявляє, що подаватиме апеляцію на дане рішення, оскільки "аргументи сторони обвинувачення є достатніми для відсторонення підозрюваної від посади".

"Конкретні доводи прокурорів знайдуть своє відображення у відповідній апеляційній скарзі. Її буде підготовлено з урахуванням викладених судом мотивів прийняття такого рішення, які наразі залишаються достеменно невідомими, адже повний текст ухвали буде проголошено лише 05.02.2018", - йдеться у повідомленні.

Водночас САП зазначає, що особливої уваги потребує конкретний факт надання стороною захисту в засіданні в підтвердження своїх доводів листа за підписом керівництва Секретаріату Кабінету Міністрів України, у якому стверджується про недоцільність та відсутність підстав для відсторонення Голови Держаудитслужби.

"Вважаємо це яскравим прикладом неприпустимого втручання органів державної виконавчої влади, не уповноважених надавати незалежному суду жодних вказівок чи порад у здійснення правосуддя. На думку обвинувачення, це лише додатково підтверджує обґрунтованість тверджень антикорупційних прокурорів про те, що підозрювана може використовувати свій вплив, займану посаду та набуті зв’язки для перешкоджання слідству і суду", - вказано у повідомленні САП.

Нагадаємо, Солом'янський районній суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання строком на два місяці (до 25 березня 2018 року) для глави Державної аудиторської служби Лідії Гаврилової. Гаврилова звинувачується в незаконному збагаченні у сумі близько 10 млн гривень, і подачі недостовірних відомостей в електронній декларації. зокрема, в ході розслідування у чиновниці було виявлено майно, не внесеної до декларації.