ua en ru

Суд відмовив Подільському у відводі суддів у справі Пукача

Суд відмовив Подільському у відводі суддів у справі Пукача Фото: Олексій Пукач

Суд продовжив засідання

Апеляційний суд м. Києва відмовив потерпілому Олексію Подольському у відводі суддів по справі апеляції колишнього керівника департаменту спостереження МВС України Олексія Пукача, засудженого до довічного ув'язнення за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе, передає кореспондент РБК-Україна.

Судді вважають клопотання про відвід всієї колегії суддів необґрунтованим.

Зараз суд продовжив засідання.

Раніше сьогодні Подільський разом зі своїми представниками оголосив клопотання про відвід всієї колегії суддів. Він вважає ,що колегія суддів необ'єктивна і упереджена, оскільки відмовила йому у задоволенні клопотання про виклик до суду в якості свідків Президента України Петра Порошенка, прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, генерального прокурора Віктора Шокіна, колишнього Президента Леоніда Кучму, колишнього главу Адміністрації Президента, екс-спікера Верховної Ради Володимира Литвина і Григорія Омельченка.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва визнав Пукача винним у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе і засудив його до довічного позбавлення волі 29 січня 2013 р. Суд встановив, що Пукач у ніч із 16 на 17 вересня 2000 р. вбив Гонгадзе за його професійну діяльність за вказівкою тодішнього міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка.