ua en ru

Суд відмовив Крисіну у поверненні в СІЗО

Суд відмовив Крисіну у поверненні в СІЗО Фото: Юрій Крисін (РБК-Україна)

У суду немає даних про те, чи Крисін наразі у СІЗО чи в колонії

Солом'янський районний суд Києва сьогодні, 16 жовтня, відмовив у задоволенні клопотання сторони захисту "тітушки" Юрія Крисіна. Про це заявив суддя у залі суду, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, у суду немає даних про те, чи Крисін наразі у СІЗО чи в колонії.

"Взагалі це випливає тільки зі слів захисника. Тому буде зроблено запит у СІЗО, щоб ми могли отримати дані, чи етапований він, коли і куди. І потім, якщо надійде подібне клопотання, ми будемо його розглядати", - сказала суддя.

Прокурори заявили, що дана відмова не є остаточною.

Наступне засідання по цій справі у Солом'янському суді відбудеться 9 листопада о 14 годині.

Зазначимо, що адвокати подавали клопотання про повернення Крисіна до СІЗО саме до Солом'янського суду, де слухається по ньому друга справа.

Раніше стало відомо, що адвокат Василенко подав касаційну скаргу на вирок Апеляційного суду, яким Крисіна засуджено до 5 років ув'язнення.

Скарга була подана 13 вересня. А 17 вересня суддя Верховного суду Олег Могильний виніс ухвалу про відкриття касаційного провадження.

26 вересня було витребувано судом матеріали справи з Шевченківського суду.

Як писало РБК-Україна раніше, прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган повідомляла, що фігуранта справ про вбивство журналіста газети "Вести" В'ячеслава Веремія, а також про тортури під час Майдану Юрія Крисіна етапують із київського СІЗО до виправної колонії у Донецькій області.

Нагадаємо, один з фігурантів справи Крисіна, обвинувачений у справі про викрадення, тортури майданівців у січні-лютому 2014 року Сергій Чемес уклав угоду зі слідством про визнання винуватості за всіма статтями, які йому інкримінують. У зв'язку з цим його засудили до трьох років і трьох місяців позбавлення волі.