ua en ru

Суд відмовився знизити розмір застави для нардепа Мельничука

Суд відмовився знизити розмір застави для нардепа Мельничука Фото: Сергій Мельничук

Суд відмовив у задоволенні апеляції

Апеляційний суд м. Києва відмовив у задоволенні апеляції народного депутата Сергія Мельничука на рішення Печерського районного суду м. Києва про обрання йому запобіжного заходу у вигляді застави у сумі 365 тис. грн. Про це сьогодні журналістам повідомив адвокат Мельничука Любомир Пліщук, передає кореспондент РБК-Україна.

"Суд відмовив у задоволенні апеляції", - заявив Пліщук.

Відзначимо, що засідання суду відбувалося без присутності преси.

Нагадаємо, захист Мельничука попросила суд зменшити розмір застави.За словами адвоката, сума застави 365 тис. грн не обґрунтована. Він зазначив, що захист сподівається на зниження до мінімального допустимого рівня, тобто до 80 мінімальних зарплат.

Раніше 11 червня 2015 р. суд обрав Мельничуку запобіжний захід у вигляді застави в 300 тис. грн.

Відзначимо,12 травня 2015 р. генеральний прокурор Віктор Шокін вніс до Верховної Ради подання про зняття недоторканності і притягнення Мельничука до відповідальності за підозрою у скоєнні злочинів, передбачених низкою статей Кримінального кодексу, серед яких і ст. 257 "створення злочинної організації".

3 червня Верховна Рада України зняла недоторканність народного депутата, колишнього комбата "Айдара" Сергія Мельничука і дозволила його притягнення до кримінальної відповідальності.