ua en ru

ГПУ внесла подання на притягнення до відповідальності Клюєва і Мельничука

ГПУ внесла подання на притягнення до відповідальності Клюєва і Мельничука Фото: Віктор Шокін

За словами Шокіна, статті "дуже суворі"

Генеральний прокурор України Віктор Шокін вніс у Верховну Раду України подання на притягнення до відповідальності колишнього члена Партії регіонів Сергія Клюєва та позафракційного народного депутата України Сергія Мельничука. Про це на брифінгу генпрокурор Віктор Шокін.

"Сьогодні мною у відповідності ч. 2 ст. 80 Конституції України, ч. 1 ст. 27 Закону України "Про статус народного депутата України", ч. 2 ст. 482 КПК України, ст. 218 Закону України "Про регламент Верховної Ради України" направлено два подання для розгляду про надання згоди на притягнення до Кримінальної відповідальності народного депутата Клюєва Сергія Петровича, який підозрюється у скоєнні злочинів передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 364 КК України. Також направлено подання для розгляду надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Мельничука Сергія Петровича",- заявив Шокін.

Генпрокурор зазначив, що перелік статей КК, які інкримінуються Мельничуку дуже довгий. Шокін назвав лише одну статтю КК, а саме ст. 257 (створення злочинної організації).

Раніше повідомлялося, що Генеральна прокуратура України не оголошувала підозра чотирьом особам, а саме Олені Лукаш, Віктору Януковичу-молодшому, Сергію Клюєву та Дмитру Табачнику.

Європейський союз 6 червня може зняти з них санкції.