ua en ru

Суд відмовив "АвтоКрАЗу" у стягненні з ДержНС 2 млн грн.

Київський апеляційний господарський суд відмовив ПАТ "АвтоКраЗ" у стягненні з Державної служби з надзвичайних ситуацій 2 млн грн. Про це йдеться в повідомленні прес-служби суду.

"АвтоКраЗ" у червні 2014 р. звернувся в Господарський суд з позовом до Держнс про стягнення 2 млн грн. В обґрунтування позовних вимог товариство послалось на неналежне виконання держслужбою умов договору на поставку продукції спеціального призначення - пожежно-рятувальних автоцистерн в частині своєчасної оплати за постачання автомобілів.

У серпні того ж року "АвтоКраЗ" подав заяву про збільшення позовних вимог. Рішенням суду першої інстанції від 11 вересня 2014 року позов був задоволений повністю.

"Не погоджуючись з прийнятим рішенням суду, заступник прокурора міста Києва звернувся з апеляційною скаргою, в Київського апеляційного господарського суду. Апелянт звернув увагу на те, що листами Міністерства надзвичайних ситуацій та Державної служби України з надзвичайних ситуацій визнавалася наявність заборгованості, а не інфляційних втрат та 3% річних. Крім того, мова йшла про те, що позивачем було порушено строк позовної давності. Вивчивши всі докази справи та вислухавши доводи сторін, своєю постановою КАГС від 02.02.2015 скасував рішення Господарського суду міста Києва, задовольнивши позовні вимоги заступника прокурора. Тим самим, не давши стягнути з держави понад 2 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, "АвтоКрАЗ" в січні 2015 р. збільшив випуск автомобілів на 38%-до 83 штук.