ua en ru

Суд залишив під вартою екс-нардепа Маркова

Печерський районний суд Києва не задовольнив клопотання про звільнення з-під варти екс-нардепа Ігоря Маркова.

Печерський районний суд Києва сьогодні, 29 січня 2014 р., не задовольнив клопотання про звільнення з-під варти екс-народного депутата Ігоря Маркова. Таке рішення оголосила слідчий суддя Віта Бортницька в ході засідання, передає кореспондент РБК-Україна.

"У задоволенні клопотання... відмовити", - заявила Бортницька.

Таким чином, суд не задовольнив клопотання адвоката Валерія Манушина про зміну Маркову запобіжного заходу на особисті зобов'язання у зв'язку з тим, що досудове слідство по справі Маркова, якого звинувачують у нападі на українського націоналіста в 2007 р., закінчено, матеріали передані в суд.

Суд, вивчивши матеріали клопотання, прийшов до висновку, що закінчення досудового слідства не може бути причиною зміни запобіжного заходу обвинуваченому в рамках даного кримінального провадження.

Зазначимо, 10 грудня ГПУ продовжила розслідування справи Маркова на 2 місяці. 16 грудня Печерський районний суд Києва продовжив термін утримання під вартою для Маркова до 13 лютого 2014 р. При цьому 27 грудня 2013 р. Апеляційний суд відхилив апеляційну скаргу екс-народного депутата Ігоря Маркова на це рішення.

Звернемо увагу, що Марков був народним депутатом України VII скликання.

Нагадаємо, Марков був затриманий в Одесі 22 жовтня 2013 р. Як повідомлялося, затримання відбулося в управлінні внутрішніх справ м. Одеси, куди Марков з'явився на допит о 18:00. Йому інкримінували організацію і вчинення побиття учасників пікету в Одесі. Кримінальне провадження розслідується за статтею Кримінального кодексу України, яка передбачає відповідальність за вчинення хуліганства.

Зазначимо також, що вже наступного дня, 23 жовтня, Марков був відправлений до Печерського районного суду Києва.

Додамо, що українське правосуддя також має претензії і до брата екс-нардепа, депутата Одеської міськради Олега Маркова. Втім, Російська Федерація відмовилася екстрадувати його в Україну.