ua en ru

Суд звільнив від кримінальної відповідальності колишнього в.о. міністра оборони Іващенка

Печерський районний суд Києва звільнив колишнього в.о. міністра оборони України Валерія Іващенка від кримінальної відповідальності і визнав його несудимим.

Печерський районний суд м. Києва звільнив колишнього в.о. міністра оборони України Валерія Іващенка (на фото) від кримінальної відповідальності і визнав його несудимим. Про це РБК-Україна заявив його адвокат Борис Нечипоренко.

"Сьогодні Печерський суд звільнив його від кримінальної відповідальності і визнав його несудимим", - зауважив Нечипоренко.

За словами адвоката, таким чином суд задовольнив клопотання захисту Іващенка.

Нагадаємо, 21 серпня 2010 р. Іващенко був затриманий Військовою прокуратурою, його звинуватили в незаконному ухваленні рішення про реалізацію майна Феодосійського судномеханічного заводу. 24 серпня він був заарештований. У червні 2011 р. Іващенко оголосив безстрокове голодування на знак протесту проти упередженості колегії суддів, але незабаром припинив голодування за станом здоров'я. Його адвокати подали скаргу до Європейського суду з прав людини у зв'язку з допущеними порушеннями в ході досудового та судового слідства.

12 квітня 2012 р. Іващенко був засуджений до п'яти років позбавлення волі з позбавленням на три роки права займати державні посади. 14 серпня 2012 р. апеляційний суд змінив йому термін покарання на умовний і звільнив з-під варти в залі суду, з випробувальним терміном на один рік. У лютому 2013 р. отримав політичний притулок у Данії.

12 березня 2013 р. Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ залишив у силі вирок колишньому екс-заступника міністра оборони, т.в.о. міністра Валерію Іващенку про 5 років позбавлення волі умовно.