ua en ru

Суд залишив під вартою підозрюваного у побитті Чорновіл Андрія Насіковського

Апеляційний суд Києва залишив під вартою підозрюваного у побитті журналістки Тетяни Чорновіл Андрія Насиковского.

Апеляційний суд Києва залишив без задоволення клопотання адвокатів про зміну запобіжного заходу підозрюваного у побитті активістки Євромайдану, журналістки Тетяни Чорновіл Андрія Насіковського. Про це РБК-Україна повідомив адвокат Олексій Назаренко.

За його словами, Насіковського привезли з СІЗО в будівлю суду. Судді вислухали його свідчення і свідчення його адвокатів, проте залишили без задоволення апеляцію про зміну запобіжного заходу на більш м'який.

Нагадаємо, раніше суд прийняв рішення про двомісячне утримання під вартою Насіковського.

"Чекаємо, коли одужає Тетяна (Чорновіл) і почне проводити впізнання і давати свідчення. І сподіваємося, що прокуратура та слідчі органи встановлять істину і змінять запобіжний захід на більш м'який, а потім припинять слідчі дії стосовно невинних", - заявив Назаренко.

Нагадаємо, раніше сьогодні колегія суддів Апеляційного суду р. Києва залишила під арештом ще одного підозрюваного у побитті Чорновіл - Сергія Котенка. Він також заарештований на два місяці.

Тетяну Чорновіл побили на Бориспільській трасі у Київській області в ніч на 25 грудня. Міліція затримала трьох підозрюваних у побитті до вечора 26 грудня.