ua en ru

Суд заарештував на два місяці Андрія Насіковського, підозрюваного у побитті Чорновіл

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід підозрюваному у побитті активістки Евромайдана, журналістки Тетяни Чорновіл Андрію Насіковському у вигляді затримання під вартою на 2 місяці, до 23 лютого.

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід підозрюваному у побитті активістки Евромайдана, журналістки Тетяни Чорновіл (на фото) Андрію Насіковському у вигляді затримання під вартою на 2 місяці, до 23 лютого. Про це повідомляє Громадське телебаченняю

Так, суд обрав запобіжний захід 4 підозрюваним у побитті активістки Чорновіл у вигляді затримання під вартою на 2 місяці, до 23 лютого: Сергію та Олександру Котенко, Олександру Храмцову та Андрію Насіковському.

Нагадаємо, Тетяну Чорновіл побили на Бориспільській трасі у Київській області в ніч на середу, 25 грудня. Міліція затримала трьох підозрюваних у побитті до вечора четверга.
Лікування Чорновіл взято під особистий контроль міністра охорони здоров'я Раїси Богатирьової. Вважаючи "неприпустимим будь-який прояв насильства", в Миндзраве просять ЗМІ не поширювати нісенітниці провокаційного характеру".
У четвер МВС перекваліфікувало справу про побиття активістки Евромайдана Тетяни Чорновіл зі статті "нанесення тілесних ушкоджень середньої тяжкості" на "нанесення тяжких тілесних ушкоджень" КК. Спочатку виробництво було відкрито за ч.2 ст.296 Кримінального кодексу (хуліганство, вчинене групою осіб).
Терміново вжити всі необхідні заходи для розслідування побиття журналістки Тетяни Чорновіл - таке доручення дав керівника МВС Віталія Захарченка та генпрокурора Віктора Пшонки глава держави.
Чорновіл (також у документах зустрічається варіант написання прізвища "Чорновол") відома в Україні не лише резонансними розслідуваннями корупційних схем і політичними акціями, але також скандалами і провокаціями. Зокрема, 1 грудня 2013 р. вона нібито керувала групою осіб при захопленні будівлі Київської міської державної адміністрації на вул. Хрещатик, 36. А у вересні вона взяла участь у блокаді Київради, після якої були затримані кілька людей.