ua en ru

Суд залишив "Надра України" частку у 24% у видобутку газу на Сахалінському родовищі

Вищий господарський суд м. Києва сьогодні, 17 лютого 2015 р., залишив без змін рішення судів інших інстанцій про повернення НАК "Надра України" частку в обсязі 24% у видобутку газу на Сахалінському родовищі. Про це повідомила прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів України.

Згідно з повідомленням, НАК "Надра України" мало три судові справи з повернення державних активів на цьому родовищі, і всі три рішення Київського апеляційного господарського суду були на користь держави, і "Надрам України" було повернуто долі у видобутку газу на Сахалінському родовищі.

"Після цього компанія "Голден Деррік" звернулась до Вищого господарського суду, проте наша перемога у суді сьогодні дає підстави вважати, що ми матимемо успіх і в двох інших подібних справах. На судовому засіданні були присутні також представники Генпрокуратури, які повністю підтримали позицію Мінприроди, я маю надію і на подальшу плідну співпрацю з правоохоронними органами", - зазначив міністр екології та природних ресурсів Ігор Шевченко.

Зазначимо, що у 2000 та 2003 рр. НАК "Надра України" було укладено низку договорів про спільну діяльність на Сахалінському родовищі. У 2012-2013 рр. колишнє керівництво "Надер України" продало фірмі "Голден Деррік", яку пов'язують з колишнім членом уряду Миколи Азарова Едуардом Ставицьким, свої долі відразу по трьох договорах. Відповідні рішення судів було ухвалено 10 та 17 грудня 2014 р. і 14 січня 2015 р.

Проте 12 лютого 2015 р. ТОВ "Голден Деррік", компанія "сім'ї" Януковича" оскаржила рішення суду про повернення активів "Надра Україна".