ua en ru

Суд залишив комбата "Слобожанщини" під вартою на 60 днів

Суд залишив комбата "Слобожанщини" під вартою на 60 днів Фото: комбат "Слобожанщини" Андрій Янголенко

Сторона захисту заявила, що готує апеляцію

Краматорський міський суд обрав запобіжний захід для комбата спецбатальйону міліції "Слобожанщина" Андрія Янголенка, який підозрюється в організації замаху на Авакова, у вигляді утримання під вартою в Артемівському СІЗО протягом 60 днів. Про це повідомляє видання "Новости Донбасса".

Повідомляється, що сторона захисту заявила, що готує апеляцію.

Нагадаємо, 11 вересня Служба безпеки заявила, що керівник батальйону "Слобожанщина" був одним з організаторів групи, яка готувалась убити главу МВС Арсена Авакова. Повідомляється, що в результаті спецоперації правоохоронці викрили злочинну групу, яка готувала вбивства високопоставлених чиновників міліції, народного депутата, волонтерів та бізнесменів.

"У Харкові сьогодні затриманий один з організаторів групи - керівника батальйону "Слобожанщина", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що проводяться обшуки за місцями дислокації підрозділу підозрюваного і за місцем його проживання.

Окрім того, радник голови СБУ Юрій Тандит заявив, що крім замаху на міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, викрита злочинна группа, яка готувала замах на його радника Всеволода Кожемяко, народного депутата Андрія Білецького та командира роти патрульної служби міліції особливого призначення "Східний корпус" Олега Ширяєва.