ua en ru

Суд зупинив передачу в оренду військового аеродрому "Узин" у Київській області, - ФМДУ

Вищий господарський суд України своєю ухвалою від 17 вересня 2014 р. зупинив виконання рішення Господарського суду м. Києва від 15 лютого 2014 р., яким Фонд державного майна України було зобов'язано укласти договір оренди аеродромно-технічного комплексу "Авіаційна база "Узин" (м. Узин Київської області) з ТОВ "Узин Транс".

Вищий господарський суд України своєю ухвалою від 17 вересня 2014 р. зупинив виконання рішення Господарського суду м. Києва від 15 лютого 2014 р., яким Фонд державного майна України було зобов'язано укласти договір оренди аеродромно-технічного комплексу "Авіаційна база "Узин" (м. Узин Київської області) з ТОВ "Узин Транс". Про це повідомляє прес-служба ФДМУ.

Як пояснюють у фонді, цю ухвалу ВГСУ виніс після прийняття до провадження заяви ФДМУ про перегляд за нововиявленими обставинами прийнятих раніше постанов ВГСУ у судових справах щодо оренди військового аеродрому "Узин".

У ФДМУ нагадують, що питання передачі в оренду аеродрому в Узині розглядається в судах протягом 4 років.

"Фонд державного майна, захищаючи майнові інтереси держави, виступає категорично проти укладення договорів оренди аеродромного комплексу як таких, що суперечать законодавству. Тим більше, суди зобов'язали фонд укласти такі договори у редакціях, запропонованих приватними структурами", - йдеться в повідомленні.

Водночас на думку Фонду держмайна, запропоновані редакції не відповідають вимогам закону України "Про оренду державного та комунального майна" та Типовому договору оренди, затвердженого наказом ФДМУ та зареєстрованому у Мінюсті.

"У разі прийняття судом рішення про те, що аеродромно-технічний комплекс "Авіаційна база "Узин" має залишитися у державній власності, питання про його використання вирішуватиметься урядом України", - додають у ФДМУ.

Раніше у спеціальній контрольній комісії Верховної Ради України з питань приватизації висловили побоювання, що на сьогоднішній день існує небезпека використання аеродрому "Узин" третіми силами, "враховуючи нинішню ситуацію, коли Україна знаходиться у стані війни".