ua en ru

"Суд" в окупованому Криму відклав апеляцію на вирок політв'язню Балуху

"Суд" в окупованому Криму відклав апеляцію на вирок політв'язню Балуху Фото: Володимир Балух (crimeahrg.org)

Засідання "суду" відклали на невизначений термін, поки Балух голодує уже 190 днів

В окупованому Росією Криму відклали на невизначений термін засідання "Верховного суду Криму" щодо розгляду апеляції на вирок активісту Володимиру Балуху. Про це повідомляє "Громадське".

Зазначається, що самого Балуха не привезли на засідання - "суддя" ухвалила постанову про проведення розгляду апеляційної скарги через відеоконференцзв'язок. Проте Балух наполягав на особистій присутності.

Секретар "суду" повідомила, що він відмовився виходити з камери слідчого ізолятору для відеоконференції. Тоді "суддя" пробувала почати засідання без Балуха, однак була змушена відкласти розгляд скарги через протест адвокатів політв'язня.

Тим часом політв'язень Балух продовжує голодування уже 190 днів.

Зазначимо, 5 липня підконтрольний окупаційній владі Раздольненський районний суд Криму визнав українського політв’язня Володимира Балуха винним у начебто побитті начальника ізолятору тимчасового тримання та засудив його до 5 років позбавлення волі та штрафу 10 тисяч рублів.

Нагадаємо, 10 вересня так званий "Верховний суд" анексованого Криму відхилив апеляцію захисту українця Володимира Балуха на відмову в умовно-достроковому звільненні.

Уже 13 вересня український омбудсмен Людмила Денісова повідомила, що активіста Володимира Балуха, який знаходиться у СІЗО Сімферополя в окупованому Російською Федерацією Криму, жорстоко побили співробітники слідчого ізолятора.

У МЗС України заявили, що докази побиття Балуха передадуть в міжнародні суди.