ua en ru

Суд в Одеській області засудив сепаратиста до 3 років за спробу захоплення органів влади

Суд в Одеській області засудив сепаратиста до 3 років за спробу захоплення органів влади Фото: суд підтримав обвинувачення прокуратури Одеської області

Зловмисник пройшов посилену військову підготовку в Росії

В Одеській області суд засудив до трьох років позбавлення волі зловмисника, раніше затриманого на спробі захоплення органів державної влади. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Одеської області.

Повідомляється, що громадянин засуджений до 3 років позбавлення волі за скоєння злочину, передбаченого ч. 1 ст. 109 КК України (Вчинення дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу, захоплення державної влади).

"В ході судового розгляду чоловік визнав свою провину і сприяв слідству у викритті інших членів групи. У травні 2014 року він погодився виїхати в складі групи в Російську Федерацію з метою проходження курсів посиленої військової підготовки. У планах групи було повернення в серпні минулого року в місто для створення і координації незаконних збройних груп з метою наступу на Одеську область, подальшого захоплення органів державної влади, в тому числі шляхом збройного протистояння, вчинення нападів на державні установи, організації та окремих осіб", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що трьох членів групи вже притягнули до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, раніше у Донецькій області СБУ затримала трьох бойовиків ДНР.