ua en ru

У Донецькій області СБУ затримала трьох бойовиків ДНР

У Донецькій області СБУ затримала трьох бойовиків ДНР Фото: СБУ

Співробітники спецслужби також затримали адміністратора сепаратистської інтернет-спільноти

В Донецькій області Служба безпеки України (СБУ) затримала трьох бойовиків і адміністратора інтернет-спільноти, в якій бойовики отримували інформацію про дислокацію та переміщення українських підрозділів Збройних сил України (ЗСУ). Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

Так, повідомляється, що в місті Білицьке Донецької області СБУ спільно з поліцією затримала бойовика терористичного угруповання "Схід". Він вже дав важливі свідчення причетності РФ до організації збройного конфлікту на Донбасі, оскільки неодноразово притягувався до розвантаження "гуманітарних" конвоїв з Росії.

"Також співробітники СБУ затримали жителя селища Новотроїцьке Волноваського району, який приєднався до терористів в червні минулого року. В складі незаконного збройного угруповання "фінансової поліції ДНР" він зі зброєю в руках здирав гроші з підприємців для поповнення бюджету терористів", - йдеться в повідомленні.

Ще один бойовик приєднався до незаконних збройних угруповань у травні 2014 року. Згодом він залишив бойовиків і переховувався від кримінального переслідування на території Росії. Перед новорічними святами бойовик повернувся в Костянтинівку, де і був затриманий СБУ.

"Крім того, СБУ затримала працівника однієї з райдержадміністрацій Донецької області, який створив сепаратистське співтовариство в одній із соціальних мереж російського походження. Учасники групи поширювали матеріали, які дискредитували українську владу, і закликали до входження звільнених від сепаратистів територій Донецької області "ДНР". Також мережа використовувалася для передачі терористам інформації про дислокацію та переміщення українських підрозділів", - додали в прес-служби.

Нагадаємо, СБУ 5 січня 2015 року на митному пункті пропуску "Гоптівка" в Харківській області спільно з прикордонниками затримала представника "органів влади" так званої "Луганської народної республіки" (ЛНР) - "першого заступника глави адміністрації Перевальського району".