ua en ru

Суд зобов'язав Нацполіцію розслідувати напад на "Український вибір"

Суд зобов'язав Нацполіцію розслідувати напад на "Український вибір" Суд зобов'язав Нацполіцію розслідувати напад на "Український вибір"

Печерський районний суд Києва 9 грудня 2016 року виніс рішення, яким зобов'язав Національну поліцію України розслідувати злочини, скоєні проти Громадського руху "Український вибір — Право народу", його лідера Віктора Медведчука та учасників Руху. Про це повідомляє сайт громадського руху.

"21 листопада 2016 року в присутності і при потуранні численних співробітників Національної поліції України близько тисячі радикалів в центрі Києва здійснили напад на офіс Громадського руху. Напад супроводжувався підпалом, знищенням майна та погрозами вчинити фізичну розправу над співробітниками. Під час підпалу в офісі перебували більше десяти співробітників Руху. Виникла реальна загроза їхньому життю", — йдеться в заяві виконкому "Українського вибору".

В числі організаторів, підбурювачів і натхненників нападу у Медведчука назвали керівника руху ОУН Коханівського і прес-секретаря "Правого сектора" Скоропадського.

"Серед учасників погрому перебував і раніше "конфліктуючий із законом" так званий васильківський терорист, народний депутат України В. Мосійчук", — стверджують у громадському русі.

За фактом вчинення зазначених правопорушень "Український вибір" звернувся в Нацполіцію, яка, по суті, самоусунулася від проведення оперативного розслідування.

"Своїм рішенням суд зобов'язав Національну поліцію України внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення злочинів, передбачених частиною другою статті 296, частиною першою 284 КК України, а саме: організація масових заворушень і хуліганство стосовно Громадського руху "Український вибір – Право народу", його лідера і співробітників організації. Така бездіяльність Національної поліції дає підстави припускати, що правоохоронці не мали бажання проводити об'єктивне розслідування злочинів, скоєних з особливим цинізмом і "під наглядом" сотень поліцейських", — йдеться в повідомленні.