ua en ru

Суд зобов'язав НАБУ розслідувати діяльність начальника управління СБУ в Сумській області, - нардеп

Суд зобов'язав НАБУ розслідувати діяльність начальника управління СБУ в Сумській області, - нардеп Фото: Владислав Косинський (facebook.com/kupriyofficial)

Депутат зазначає, що Косинський може фабрикувати кримінальні провадження, а також здійснює незаконні арешти та обшуки

Солом'янський районний суд Києва зобов'язав Національне антикорупційне бюро України провести розслідування діяльності начальника Управління Служби безпеки України в Сумській області Владислава Косинського. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив народний депутат України Віталій Купрій.

"Сьогодні Солом'янський районний суд міста Києва задовольнив мою скаргу на бездіяльність НАБУ, яка полягала у відмові розслідувати корупційні злочини начальника Управління СБУ в Сумській області Владислава Косинського, передбачених ч. 2 ст. 364 і ч. 4 ст. 369 КК України (зловживання владою або службовим становищем та пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі)",- написав Купрій.

При цьому депутат зазначає, що Косинський може фабрикувати кримінальні провадження, а також здійснює незаконні арешти та обшуки. "Зокрема, мова йде про так звану справу нардепа Сергія Рибалки.

Більш того, за інформацією депутата, Косинський "замість автомобіля став використовувати вертоліт Bell-407 з бортовим номером UR-PTW, який належить Буткевичу".

"Зокрема, в грудні 2017 Косинський для своїх власних інтересів нібито здійснив на ньому переліт з Дніпра в Суми, що за підрахунками коштує мінімум 5000 доларів США",- додав Купрій.