ua en ru

Суд зобов'язав МВС спростувати інформацію про вину Тягнибока в сутичках під Радою 31 серпня

Суд зобов'язав МВС спростувати інформацію про вину Тягнибока в сутичках під Радою 31 серпня Фото: Арсен Аваков

МВС повинно протягом місяця провести брифінг і спростувати звинувачення на адресу Тягнибока

Печерський районний суд Києва зобов'язав Міністерство внутрішніх справ (МВС) України спростувати інформацію про вини лідера ВО "Свобода" Олега Тягнибока у сутичках під Верховною Радою 31 серпня 2015 року. Про це йдеться в рішенні суду від 9 лютого, опублікованому в Facebook "Свободи".

"Суд визнав наклепом звинувачення Міністерства внутрішніх справ Арсена Авакова на адресу Олега Тягнибока і ВО "Свобода" щодо подій 31 серпня", - йдеться в повідомленні.

У рішенні суду зазначається, що МВС має протягом місяця провести брифінг і спростувати інформацію, яка була поширена Аваковим.

Суд визнав наклепом звинувачення міністерства внутрішніх справ Арсенна Авакова на адресу Олега Тягнибока і ВО "Свобода" щодо подій 31 серпня.Комусь доведеться спростовувати брехню...

Опубликовано ВО "Свобода" 8 февраля 2016 г.

Під будівлею Верховної Ради 31 серпня після прийняття в першому читанні змін до Конституції почалися сутички між мітингувальниками і правоохоронцями.

В ході мітингу агресивно налаштовані активісти почали штурм парламенту, потім під Радою пролунало ряд вибухів, була кинута бойова граната. У результаті протистояння загинули 4 бійця Нацгвардії.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у своєму Facebook звинуватив у події партію "Свобода" і Олега Тягнибока.