ua en ru

В ході заворушень під Радою поранені 125 чоловік, - Аваков

В ході заворушень під Радою поранені 125 чоловік, - Аваков В ході заворушень під будівлею Верховної Ради України сьогодні, 31 серпня, було поранено 125 осіб. Про це у своєму Facebook повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Шестеро-у тяжкому стані

В ході заворушень під будівлею Верховної Ради України сьогодні, 31 серпня, було поранено 125 осіб. Про це у своєму Facebook повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"Один убитий, 125 поранених, 12 осіб на операційних столах, один боєць у важкій комі, і лікарі поки не дають прогнозів ще п'ятьом", - написав Аваков.

ОБВИНЯЮ!Я прямо обвиняю Олега Тягнибока и его партию "Свобода" в преступлении, которое привело к гибели человека. Боец...

Posted by Арсен Аваков on 31 августа 2015 г.

Нагадаємо, під будівлею Верховної Ради сьогодні, 31 серпня, після прийняття в першому читанні змін до Конституції почалися сутички між мітингувальниками і правоохоронцями.

В ході мітингу під будівлею парламенту агресивно налаштовані активісти почали штурм парламенту, потім під Радою пролунало ряд вибухів, була кинута бойова граната. У результаті протистоянь один боєць Нацгвардії загинув, отримавши осколкове поранення в серце. Крім того, постраждали журналісти, в тому числі співробітник французького телеканалу. Крім цього був поранений осколком заступник міністра внутрішніх справ Василь Паскал.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що чоловік, який кинув гранату, був затриманий і зізнався у злочині. Ним виявився представник ВО "Свобода", боєць батальйону "Січ" Ігор Гуменюк.

У мітингах під Радою брали участь представники ВО "Свобода", Радикальної партії і "Правого сектора". При цьому Аваков звинуватив у зіткненнях саме представників "Свободи" і особисто лідера партії Олега Тягнибока.