ua en ru

Суд над Януковичем перейшов до розгляду документів по раднику Путіна

Суд над Януковичем перейшов до розгляду документів по раднику Путіна Фото: судові терези (pixabay.com/PublicDomainImages)

Також розглядають справу проти депутата Держдуми РФ

Суд щодо держзради екс-президента України Віктора Януковича перейшов до розгляду документів кримінальних проваджень по раднику Путіна Сергію Глазьєву та депутату Державної Думи Російської Федерації (РФ) Костянтину Затуліну. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Так, щодо них наразі розслідуються справи в Україні.

Згідно інформації, Глазьєву та Затуліну інкримінується забезпечення фінансами "Оплота", "Союзу православних громадян" та організацій, причетних до захоплення Криму.

Прокурор просить перейти до доказів, у якості яких виступають прослухані телефонні розмови.

Нагадаємо, 4 грудня Головна військова прокуратура отримала дозвіл на проведення заочного розслідування щодо першого заступника голови комітету Держдуми РФ у справах СНД та директора Інституту держав СНД Костянтина Затуліна.

Прокуратура здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні від 20.10.2015 за підозрою Затуліна у вчиненні в період з лютого по березень 2014 року кримінальних правопорушень, пов’язаних із посяганням на територіальну цілісність і недоторканість України, плануванням, підготовкою, розв’язуванням та веденням агресивної війни.

У вересні 2017 року Затуліна було оголошено в державний розшук, крім того, суд надав прокуратурі дозвіл на його затримання та доставку в суд.