ua en ru

Суд дозволив прокуратурі проведення заочного розслідування щодо депутата Держдуми РФ

Суд дозволив прокуратурі проведення заочного розслідування щодо депутата Держдуми РФ Фото: прокуратура (screenshot(google-maps)

Прокуратура розслідує справу проти Костянтина Затуліна

Головна військова прокуратура отримала дозвіл на проведення заочного розслідування щодо першого заступника голови комітету Державної Думи Російської Федерації у справах СНД та директора Інституту держав СНД Костянтина Затуліна. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

Як зазначається, прокуратура здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні від 20.10.2015 за підозрою Затуліна у вчиненні в період з лютого по березень 2014 року кримінальних правопорушень, пов’язаних із посяганням на територіальну цілісність і недоторканість України, плануванням, підготовкою, розв’язуванням та веденням агресивної війни (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110; ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 КК України).

Так, у вересні 2017 року Затуліна було оголошено в державний розшук, крім того, суд надав прокуратурі дозвіл на його затримання та доставку в суд.

"Ухвалою слідчого судді Печерського районного суду м. Києва від 01.12.2017 задоволено клопотання прокурора та надано дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування. Після проведення необхідних слідчих та інших процесуальних дій обвинувальний акт стосовно К. Затуліна буде переданий до суду для проведення спеціального судового провадження (заочне засудження)", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Генеральній прокуратурі до кінця поточного року очікують дозволу на проведення заочного розслідування в відношенні екс-президента України Віктора Януковича, звинуваченого в державній зраді.