ua en ru

Суд над Януковичем: Кожара розповів про інформування зарубіжних партнерів про Майдан

Суд над Януковичем: Кожара розповів про інформування зарубіжних партнерів про Майдан Фото: Леонід Кожара дав свідчення на суді над Януковичем (УНІАН)

Суд над Януковичем заслуховує свідчення колишнього міністра закордонних справ

На суді над Віктором Януковичем (колишній президент України) екс-міністр закордонних справ Леонід Кожара розповів, що інформування зарубіжних партнерів про події на Майдані велося практично цілодобово, передає кореспондент РБК-Україна.

"У Києві в той час (зима 2013/2014, - ред.) були майже всі представники ЄС. У них був повний доступ та гарантії безпеки. Заходи щодо інформування зарубіжних партнерів про події на Майдані приймалися, щоб це інформування було регулярним і постійним... майже в цілодобовому режимі", - заявив Кожара.

За його словами, при підготовці інформації щодо внутрішньополітичної ситуації МЗС використовував джерела відповідних міністерств і служб.

Відзначимо, 6 березня в Оболонському районному суді Києва продовжилося засідання у справі про державну зраду Януковича. Раніше сторона обвинувачення завершила допит інших свідків, серед яких був чинний президент Петро Порошенко, спікер Ради Андрій Парубій, голова МВС Арсен Аваков та інші.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Янукович живе в Росії на правах тимчасового притулку.

"Януковичу (у Російській Федерації, - ред.) надано статус тимчасового притулку. Він видається тимчасово у зв'язку з необхідністю тимчасового перебування у Російської Федерації", - заявив адвокат екс-президента України Віталій Сердюк, зазначивши, що зазначений статус кожен рік продовжується.