ua en ru

Суд над Януковичем: екс-президенту знову змінять адвоката

Суд над Януковичем: екс-президенту знову змінять адвоката Фото: Віктор Янукович (УНІАН)

Суддя зазначив, що зміна адвоката відбудеться внаслідок невиконання ним свої обов’язків

Оболонський районний суд Києва ухвалив змінити адвоката екс-президента Віктора Януковича. Про це заявив головуючий суддя Владислав Дев’ятко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Суд вважає необхідним реалізацію права підзахисного на кваліфікаційний захист. На підставі викладеного, суд ухвалив змінити захисника Гераська іншим адвокатом. Доручаємо невідкладно призначити нового адвоката", - сказав суддя.

Суддя зазначив, що зміна адвоката відбудеться внаслідок невиконання ним свої обов’язків.

"Відмова захисника від здійснення захисту є неприйнятною. Однак захисник неодноразово посилався на неможливість спілкування з підзахисним та на неможливість вивчення матеріалів справи. Станом на 25.10 Герасько продовжив заперечувати здійснення захисту. Захисник проявив крайню непрофесійність", - додав Дев’ятко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сьогодні суд продовжив розгляд справи про держзраду Януковича.

Відзначимо, 6 липня Янукович заявив, що відкликає своїх адвокатів з судового процесу щодо нього. 7 липня Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Києві призначив державного адвоката Віталія Мешечека для захисту Януковича. 17 серпня Мешечек відмовився від участі в судовому засіданні у справі про державну зраду. У той же день суд прийняв його самовідвід. В кінці серпня 2017 года Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Києві визначив новим адвокатом Януковича Максима Гераська.