ua en ru

Суд Києва продовжив засідання у справі Януковича

Суд Києва продовжив засідання у справі Януковича Фото: Віктор Янукович (УНІАН)

На минулому засіданні адвокат Януковича повідомив, що йому не вдалося зустрітися з підзахисним

Оболонський районний суд Києва сьогодні, 25 жовтня, продовжив засідання у справі про держзраду екс-президента України Віктора Януковича, передає кореспондент РБК-Україна.

Одразу після початку засідання суд вийшов до нарадчої кімнати з приводу заяви адвоката Януковича, що він не встиг ознайомитися з матеріалами справи.

"В минулих засіданнях ви повідомили, що будете ознайомлюватися з матеріалами після поїздки до свого підзахисного...Суд виходить до нарадчої кімнати для вирішення цього питання", - сказав суддя.

Разом з тим, адвокат Януковича продовжує наполягати на тому, що не вивчив матеріали справи.

"Я зробив спробу зв’язатись з підзахисним. На жаль, мого клієнта не було вдома. Зараз виконую вимогу закону, коли читаю дану справу", - сказав Герасько.

На минулому засіданні адвокат Максим Герасько повідомив, що йому не вдалося зустрітися з підсудним Януковичем в Ростові.

Раніше в суді були розглянуті висновки психологічної експертизи. Згідно з результатами, Янукович на запитання журналіста про своє звернення до президента Російської Федерації з проханням використовувати збройні сили проти України говорив без ознак психологічного тиску на нього.

Крім того, були представлені результати лінгвістичної експертизи.

На засіданні 21 вересня прокуратурі вдалося представити перший том своїх доказів.

Раніше суд не задовольнив клопотання адвоката Януковича Максима Герасько про виключення зі складу доказів копій деяких документів і відеозаписів.

Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 ("Державна зрада"), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 ("Пособництво в умисні дії, вчиненій з метою зміни меж території та державного кордону України") і ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 ("Пособництво у веденні агресивної війни) КК України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що суд дозволив адвокату екс-президента України Віктора Януковича Максиму Герасько продовжувати захист екс-президента, незважаючи на його твердження про відсутність часу на вивчення матеріалів.