ua en ru

Суд над Януковичем: Чубарову у 2014 році пропонували зустрітися з Сурковим

Суд над Януковичем: Чубарову у 2014 році пропонували зустрітися з Сурковим Фото: Рефат Чубаров (РБК-Украина)

Сьогодні на суді у справі Януковича свідчення надає Чубаров

Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що у січні 2014 року йому пропонували зустрітися із помічником президента Росії Владиславом Сурковим. Про це він розказав в ході надання свідчень у залі Оболонського суду по справі щодо держзради екс-президента України Віктора Януковича, передає кореспондент РБК-Україна.

"В кінці січня (2014 року, - ред.) я отримав дзвінок...Людина пропонувала зустрітися із Сурковим. Я відповів, що ця зустріч можлива буде з питань щодо облаштування допомоги кримським татарам. З інших питань я відмовився зустрічатися", - сказав він.

Відзначимо, Рефат Чубаров станом на лютий 2014 рік обіймав посади: глави Меджлісу кримськотатарського народу; президента Світового конгресу кримських татар; керівника політико-правового управління Меджлісу кримськотатарського народу.

Сьогодні в суді планується допросити ще двох працівників управління Держохорони, які в період лютого-березня 2014 року здійснювали охорону Віктора Януковича.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вчора на суді у справі Януковича свідчення давав голова Верховної Ради України Андрій Парубій. Зокрема, він заявив, що у 2014 році російський політик, глава партії ЛДПР Володимир Жириновський погрожував порушити проти нього справу в Росії.