ua en ru

Суд призначив заставу екс-нардепу Микитасю

Суд призначив заставу екс-нардепу Микитасю Фото: Максим Микитась (facebook.com)

Суд зобов'язав Микитася здати закордонний паспорт

Вищий антикорупційний суд України (ВАКС) обрав запобіжний захід колишньому нардепу VIII скликання Максиму Микитасю у вигляді застави в сумі 5,5 млн гривень. Про це повідомила прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в коментарі РБК-Україна.

Як повідомили у відомстві, питання про оскарження буде вирішено після ознайомлення з повним текстом рішення суду, але, швидше за все, дана постанова буде оскаржена.

"Микитасю призначили запобіжний захід у вигляді застави в 5,5 млн грн", - повідомили в Спеціалізованої антикорупційної прокуратурі (САП).

Крім того, суд постановив Микитася здати закордонний паспорт та інші документи, які дають право на виїзд і в'їзд в Україну. Також щодо Микитася буде застосований електронний браслет.

"Він зобов'язаний носити браслет доти, поки суд не ухвалить іншого рішення. Це не залежить від застави" , - повідомила РБК-Україна речник САП Ольга Постолюк.

Крім того, суд визначив процесуальні обов'язки для Микитася.

"Також суд визначив процесуальні обов'язки. Це здати закордонний паспорт, прибувати до детектива, прокурора, слідчого судді, суду на першу вимогу. Не відлучатися з населеного пункту, де він зареєстрований, проживає чи перебуває без дозволу детектива, прокурора або суду" , - додали в САП.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що НАБУ за погодженням прокурорів САП вручило клопотання про застосування запобіжного заходу колишньому народному депутату Максиму Микитасю. Прокурори наполягають на застосуванні до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 300 млн гривень застави.

Крім того, 2 жовтня детективи НАБУ повідомили колишньому нардепу Максиму Микитасю про підозру.

Додамо, що Верховна рада прийняла у другому читанні законопроект №7203, який передбачає зняття недоторканності з народних депутатів. Документ передбачає скасування недоторканності з 2020 року. Він набуде чинності з 1 січня 2020 року.