ua en ru

САП просить арешт Микитася з правом застави в 300 млн грн

САП просить арешт Микитася з правом застави в 300 млн грн Фото: Максим Микитась (facebook.com)

Микитась підозрюється в організації заволодіння чужим майном

У четвер, 3 жовтня 2019 року, Національне антикорупційне бюро за погодженням прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури вручило клопотання про застосування запобіжного заходу колишньому народному депутату Максиму Микитасю. Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Прокурори САП наполягають на застосуванні до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 300 млн гривень застави.

САП просить арешт Микитася з правом застави в 300 млн грн

За даними слідства, Микитасю інкримінується організація укладання низки договорів між підконтрольними йому особами - керівниками будівельної компанії, бенефіціарним власником якої був народний обранець, та командувачем Нацгвардії щодо обміну належної Нацгвардії нерухомості в Печерському районі м. Києва на нерухомість в житловому кварталі, що знаходиться на околиці Києва.

"Як наслідок такого обміну державній установі відповідно до експертних заключень спричинено збитки на суму 81 635 448,00 грн", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, вчора детективи Національного антикорупційного бюро повідомили колишньому народному депутатові України Максиму Микитасю про підозру.

РБК-Україна писало, що Рада прийняла в другому читанні законопроект №7203, який передбачає зняття недоторканності з народних депутатів. Документ передбачає скасування недоторканності з 2020 року. Він набуде чинності з 1 січня 2020 року.