ua en ru

Суд призначив Полякову заставу 304 тисячі гривень

Суд призначив Полякову заставу 304 тисячі гривень Фото: Максим Поляков (РБК-Україна)

Крім того, нардепа зобов'язали носити електронний браслет

Солом'янський суд Києва обрав народному депутату Верховної Ради України від "Народного фронту" Максиму Полякову запобіжний захід у вигляді застави в 304 тисячі гривень, передає кореспондент РБК-Україна.

Крім того, нардепа зобов'язали носити електронний браслет, не відлучатися з Умані чи Києва без дозволу і здати паспорти.

Зазначимо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура клопотала про заставу 500 тисяч гривень. Також прокурори просили суд зобов'язати Полякова носити електронний браслет, не відлучатися з Києва без дозволу слідчого і здати всі паспорти громадянина України для виїзду за кордон. Прокурор Максим Кравченко заявив, що державне обвинувачення вважає, що Поляків може переховуватися від слідства.

11 липня Верховна Рада України підтримала зняття недоторканності з Борислава Розенблата та Максима Полякова. Нардепів підозрюють у причетності до так званого "янтарному справі". За версією слідства, вони за гроші лобіювали законопроекти щодо легалізації видобутку бурштину в Україні в інтересах іноземної компанії.

Голова САП Назар Холодницький повідомив, що прокуратура має намір за два місяці завершити слідство стосовно Розенблата та Полякова.

Нагадаємо, Солом'янський суд Києва обрав Бориславу Розенблату запобіжний захід у вигляді застави в 7 млн гривень.