ua en ru

Суд призначив 15 років росіянину, якого РФ замість в’язниці відправила воювати під Дебальцеве

Суд призначив 15 років росіянину, якого РФ замість в’язниці відправила воювати під Дебальцеве Ілюстративне фото (Служба безпеки України Youtube.jpg)

Гаджиєву присудили 15 років ув'язнення та конфіскацію всього майна

Суд у Донецькій області засудив до 15 років ув’язнення громадянина Росії Руслана Гаджиєва, який з 2014 року працював на бойовиків водієм-механіком танку та брав участь у бойових діях. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на вирок Артемівського міськрайонного суду.

Зазначається, що Гаджиєва визнали винним у теракті, участі у терористичній організації, незаконному поводженні зі зброєю та веденні агресивних воєнних дій.

Окрім тюремного строку, чоловікові присудили конфіскацію всього його майна в дохід України.

Як відомо, Руслан Гаджиєв у грудні 2014 року вступив до лав батальйону "Август", що входив до складу самопроголошеної "ЛНР". Слідство довело, що протягом грудня 2014 року-січня 2015 року громадянин Росії Гаджиєв, будучи водієм-механіком танка, атакував позиції підрозділів ЗСУ у Донецькій області. Під час боїв найманець убив вісьмох українських армійців. Ще 12-ро були поранені. Затримали Гаджиєва у січні 2015 року і вже у суді бойовик повністю визнав свою провину.

Нагадаємо, у 2018 році Україна назвала імена в’язнів, яких готова передати Росії. У списку був також Гаджиєв.

Як повідомляє РБК-Україна, Гаджиев також писав звернення до президента РФ Володимира Путіна з проханням про обмін.