ua en ru

До суду направлено звинувачення проти екс-співробітника ГПУ, підозрюваного у хабарництві

До суду направлено звинувачення проти екс-співробітника ГПУ, підозрюваного у хабарництві Фото: САП направила до суду звинувачення проти співробітника ГПУ, підозрюваного у хабарництві

Підозрюваний намагався дати хабар аудиторам

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього співробітника Генеральної прокуратури за надання службовій особі, яка займає особливо відповідальне становище, неправомірної вигоди. Про це повідомляє прес-служба САП на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

"Направлено до суду для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно колишнього заступника начальника відділу експлуатації будівель і споруд та соціального забезпечення Управління матеріально – технічного забезпечення Генеральної прокуратури, за підозрою у наданні службовим особам Державної аудиторської служби неправомірної вигоди, за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст.369 Кримінального кодексу України", - сказано в повідомленні.

Так, співробітник ГПУ знаючи, що ревізорами Державної аудиторської служби проводиться ревізія питань фінансово-господарської діяльності Генпрокуратури, у грудні 2016 року встановив контакт з аудиторами, які перевіряли його звітність, і запропонував через посередників 5 тисяч доларів, за сприяння у складанні акту ревізії без відображення у ньому виявлених порушень вимог законодавства під час закупівлі товарів та послуг з технічного обслуговування будівель ГПУ.

Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього співробітника ГПУ з...

Опубліковано Спеціалізована антикорупційна прокуратура 10 березень 2017 р.

Нагадаємо, наприкінці 2016 року Солом'янський районний суд Києва обрав затриманому на хабарі посадовцю Генеральної прокуратури України запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.