ua en ru

До суду направлено справу проти екс-директора компанії, що розробляє ПЗ для е-декларацій

До суду направлено справу проти екс-директора компанії, що розробляє ПЗ для е-декларацій Фото: прокуратура (google.com.ua maps)

Екс-директор ухилився від сплати податків на суму майже 1,5 млн гривень

Прокуратура Київської області направила до суду справу проти екс-директора ТОВ "Міранда", який вивів гроші міжнародних організацій, надані на розробку програми Е-декларації для Національного агентства з запобіганню корупції (НАЗК) на підконтрольне іноземне підприємство і ухилився від сплати податків на суму майже 1,5 млн гривень. Про це йдеться в повідомленні прес-службы прокуратури.

Правоохоронцями встановлено, що ТОВ "Міранда", не маючи необхідної технічної можливості розробки програмного забезпечення, що виграло тендер з Міжнародною організацією з міграції та програмою розвитку ООН на розробку програмного забезпечення Е-декларації для НАЗК і реєстру тимчасово переміщених осіб.

Зазначено, що за попередньою змовою з директором іноземної компанії, підробили договори та акти виконаних робіт по розробці програмного забезпечення.

Було встановлено, що іноземна компанія не виконувала ніяких робіт з розробки відповідних програмних забезпечень, а була задіяна для подальшого переведення в готівку.

В даний час підозрюваного і його захисникам було надано доступ до матеріалів досудового розслідування. Після чого обвинувальний акт стосовно екс-директора ТОВ "Міранда" буде направлено в суд для розгляду по суті.

Нагадаємо, на початку червня суд призначив екс-директору ТОВ "Міранда" запобіжний захід у вигляді застави і особистого зобов'язання.