ua en ru

До судунаправлений обвинувальний акт проти депутата міськради Севастополя за держзраду

До судунаправлений обвинувальний акт проти депутата міськради Севастополя за держзраду Фото: суд (tomenko.ua)

Він голосував підтримав рішення Ради АРК про проведення "загальнокримського референдуму"

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт проти депутата Севастопольської міської ради за вчинення державної зради. Про це повідомляє прокуратура Автономної Республіки Крим (АРК).

"До суду направлено обвинувальний висновок у відношенні депутата Севастопольської міської ради за вчинення державної зради", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, за результатами спеціального попереднього розслідування, проведеного слідчим відділом Головного Управління Служби безпеки України в АРК, до суду направлено обвинувальний висновок у відношенні депутата міськради, який обвинувачуються у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 (держзрада) КК.

У ході розслідування кримінального провадження отримані неспростовні докази того, що в березні 2014 року депутат Севастопольської міської ради надав допомогу та сприяння окупації Криму.

Зокрема, він голосував за прийняття ряду постанов, підтримав рішення Ради АРК про проведення так званого "загальнокримського референдуму", результатом якого стала тимчасова окупація території АРК і міста Севастополя, а також їх протиправне входження до складу Росії на правах суб'єкта федерації.

Так, вказаною обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років.

Зазначається, що прокуратурою АРК направлено до суду 12 обвинувальних актів щодо депутатів Севастопольської міської ради.

До судунаправлений обвинувальний акт проти депутата міськради Севастополя за держзраду

Фото: депутати міськради Севастополя підозрюють у держзраді (ark.gp.gov.ua)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прокуратура АРК оголосила в розшук колишнього співробітника відомства Олега Саргінова. Він брав участь в судовому процесі проти заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова і кримського журналіста Миколи Семени.