ua en ru

У суд направили обвинувачення щодо 17 екс-інспекторів ДАІ за "Автомайдан"

У суд направили обвинувачення щодо 17 екс-інспекторів ДАІ за "Автомайдан" Фото: А. Курінного оголошено в розшук

Повідомлено про підозру екс-начальнику управління ДАІ ГУ МВС у Києві Курінному А. В.

Генеральною прокуратурою України скеровано до суду обвинувальний акт щодо 17 колишніх інспекторів Державтоінспекції, яким інкримінується складання завідомо неправдивих документів відносно учасників руху "Автомайдан" у грудні 2013 року. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Зокрема екс-інспекторів ДАІ звинувачують у складанні завідомо неправдивих рапортів щодо учасників мирної акції протесту руху "Автомайдан" за участь у акції, що мала місце 29.12.2013 про начебто вчинення ними адміністративних правопорушень за ознаками злочинів передбачених ч. 1 ст. 366, ст. 340 КК України.

"А також відносно двох осіб начальницького складу, а саме: колишніх заступника командира полку ДПС ДАІ ГУ МВС у Києві та заступника начальника управління ДАІ ГУ МВС у Києві, яким інкримінується організація зазначених кримінальних правопорушень в інтересах вищого керівництва країни саме з метою перешкодити проведенню учасниками цього руху мітингів, зборів та ходи за ознаками злочинів, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 1 ст. 366, ст. 340 КК", - йдеться в повідомленні.

Крім того, за цими фактами повідомлено про підозру трьом колишнім інспекторам ДАІ та екс-начальнику управління ДАІ ГУ МВС у Києві Курінному А. В., які оголошені у розшук.

Нагадаємо, 2 грудня Генпрокуратура завершила досудове розслідування відносно 17 інспекторів ДАІ, яким інкримінується складання завідомо неправдивих документів щодо учасників "Автомайдану" в грудні 2013 року.