ua en ru

ГПУ завершила досудове розслідування відносно 17 колишніх інспекторів ДАІ

ГПУ завершила досудове розслідування відносно 17 колишніх інспекторів ДАІ Фото: Генпрокуратура

Незабаром планується складання обвинувального акта і направлення його до суду для розгляду по суті

Генеральна прокуратура України завершила досудове розслідування відносно 17 інспекторів ДАІ, яким інкримінується складання завідомо неправдивих документів щодо учасників "Автомайдану" в грудні 2013 року. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Також завершено розслідування у справі керівництва ДАІ. Зокрема, колишніх заступника командира полку ДПС ДАІ ГУ МВС України в Києві та заступника начальника управління ДАІ ГУ МВС України в Києві, яким інкримінується кримінальні правопорушення з метою перешкодити проведення мітингів, зборів і ходи за ознаками злочинів, передбачених ч. 3 ст. 27 ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ст. 340 (незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій) КК України.

На даний момент стороні захисту наданий доступ до матеріалів досудового розслідування. Після завершення ознайомлення, планується складання обвинувального акта і направлення його до суду для розгляду по суті.

Крім того, за цими фактами повідомлено про підозру 3 колишнім інспекторам ДАІ і колишньому начальнику управління ДАІ ГУ МВС України в Києві, які переховуються від слідства і оголошені в розшук.

Нагадаємо, ГПУ оголосила про підозру у розгоні Майдану колишньому заступнику начальника Департаменту громадської безпеки - начальника управління Міністерства внутрішніх справ України.