ua en ru

До суду направили справу про незаконне заволодіння 111 га держземлі в Київській області

До суду направили справу про незаконне заволодіння 111 га держземлі в Київській області Фото: ГПУ (РБК-Україна)

Прокуратура звинувачує групу з 7 осіб у змові для заволодіння землею на 700 млн гривень

До суду направили справу про незаконне заволодіння 111 гектарів державної землі в Київській області вартістю в 700 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури України (ГПУ).

"ГПУ до суду направлено обвинувальний висновок щодо організованої групи, які незаконно заволоділа 111 га державної землі в Київській області", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, обвинувальний акт стосується 7 осіб, які протягом 2007-2008 років за попередньою змовою між собою і з іншими особами заволоділи 111 га землі вартістю понад 700 млн гривень, яка розташована на території Обухівського району Київської області та на момент скоєння злочину перебувала в державній власності

Так, дії підозрюваних кваліфіковані за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 185, ч. 3 ст. 209, ч. ч. 1, 3 ст. 28 ч. ч. 1, 3 ст. 358 КК України, а саме:

  • таємне викрадення державного майна вчинене організованою групою в особливо великих розмірах;
  • легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом, вчинене організованою групою в особливо великих розмірах;
  • підробка і використання підроблених документів.

Також, стосовно двох підозрюваних, які оголошені в розшук, досудове розслідування триває.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Господарський суд Києва за клопотанням столичної прокуратури повернув у комунальну власність земельну ділянку на Мінському проспекті в Подільському районі столиці. Площа ділянки становить 0,14 га, його вартість - понад 2,5 млн гривень.