ua en ru

Суд направив на повторний розгляд постанову про доступ ГПУ до телефону Бердинських

Суд направив на повторний розгляд постанову про доступ ГПУ до телефону Бердинських Фото: Христина Бердинських (facebook.com/kristina.berdinskikh)

Суд частково задовольнив скаргу журналістки

Апеляційний суд Києва 26 вересня направив на повторний розгляд до суду першої інстанції клопотання Генеральної прокуратури про доступ до даних з телефону журналістки видання "Новое время" Крістіни Бердинських. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Таким чином суд частково задовольнив скаргу журналістки, яка вимагала скасувати постанову Печерського суду Києва, дав слідчим дозвіл на доступ до даних з її телефону за 1,5 року.

При цьому наголошується, що дата нового розгляду справи поки невідома. Адвокати Бердинських заявляють, що, з одного боку, сьогоднішнє рішення означає визнання попередньої постанови суду незаконною, але, з іншого боку, незрозуміло, де-факто слідчі вже отримали доступ до інформації і що з цією інформацією робити.

Нагадаємо, раніше Бердинських висловила сподівання, що її скаргу розглянуть в Апеляційному суді 26 вересня, не дивлячись на реорганізацію. 25 вересня прес-секретар ГПУ Андрій Лисенко повідомив, що ГПУ зупинила процедуру отримання інформації з телефону журналістки Бердинських.

Як відомо, Бердинських пов'язана зі справою щодо можливого розголошення державної таємниці і деталей досудових розслідувань директором Національного антикорупційного бюро України Артемом Ситником.